NEAΑΓΩΝΕΣΔΙΑΦΟΡΑ

Μία βόλτα στο GP του Μονακό το 1962 [vid]

Στο παρακάτω εξαιρετικής καθαρότητας βίντεο θα δείτε ένα κινηματογραφικό φιλμ 70 χιλιοστών με τέτοια επεξεργασία που σε βάζει κατευθείαν στο κλίμα της εποχής!

Το βιντεάκι αποτελεί μέρος ενός γερμανικού ντοκιμαντέρ και μας δείχνει σκηνές από τον αγώνα στο Μόντε Κάρλο καθώς και λήψεις incar δίνοντας μας μία ιδέα πως ήταν η οδήγηση των παλιών μονοθέσιων. Τότε δεν υπήρχαν κανονισμοί και το κάθε μονοθέσιο είχε V6, V8, επίπεδο τετρακύλινδρο και ότι άλλο μοτέρ απέδιδε πολλά άλογα. Μάλιστα, επειδή το κάθε μονοθέσιο είχε το δικό του μοτέρ (π.χ. η Porsche ή η De Tomaso είχε επίπεδο 8-κύλινδρο) ξεχώριζε από το δικό του χαρακτηριστικό ήχο.

Το βίντεο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό με τα πλάνα από ελικόπτερο, ενώ αξίζει αναφερθούμε στις υποτυπώδεις προδιαγραφές ασφαλείας. To Στον αγώνα που έγινε στο Μονακό το 1962 νικητής είχε αναδειχθεί ο Bruce McLaren με ένα Cooper-Climax έχοντας πίσω του δύο Ferrari με τους Phil Hill και Lorenzo Bandini. Αξιοσημείωτη είναι η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και πόσο έχει αλλάξει αυτή μέσα σε κάτι παραπάνω από μισό αιώνα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!