NEA

Τι κινητήρα «φοράει» το νέο Ariel Atom 4;

Το νέο κατασκεύασμα των Βρετανών κινείται από τον δίλιτρο turbo VTEC του Civic Type R που αποδίδει 320 άλογα…

Και με δεδομένο το ελαφρύ σωληνωτό πλαίσιο που είναι και 15% πιο δύσκαμπτο από του προηγούμενου Ariel λογικό είναι οι επιδόσεις να είναι καταιγιστικές. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τα 0-96 χλμ./ώρα (το εγγλέζικο 0-60 σε μίλια) ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα με τα 0-160 χλμ./ώρα να πετυχαίνονται μέσα σε μόλις 6,8 δλ.! Όσο για την τελική ταχύτητα αυτή αγγίζει τα 261 χλμ./ώρα και θέλει πολύ κουράγιο για τον οδηγό (και τον συνοδηγό) ελέω του ανοιχτού της κατασκευής.

Οι Βρετανοί για να τονίσουν το ολοκαίνουργιο της κατασκευής του Atom 4 αναφέρουν πως από το προηγούμενο μοντέλο μόνο τα πεντάλ των φρένων και η τάπα της βενζίνης είναι ίδια. Όπως είπαμε ο δίλιτρος της Honda αποδίδει 320 άλογα και 420 Nm τα οποία περνούν στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων και διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης (μπλοκέ). Προαιρετικά υπάρχουν αμορτισέρ της Ohlins (στάνταρ τα Bilstein). H Ariel θα κατασκευάζει 100 Atom 4 το χρόνο με το καθένα να κοστίζει 39.975 λίρες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!