NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Pininfarina PF0, το ηλεκτρικό alter ego της Chiron

Μερικά σκίτσα από το νέο, ηλεκτρικό της υπεραυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο τον άλλο μήνα, στο Monterey Car Week, δημοσιοποίησε η Pininfarina.

Η διάσημη Ιταλική σχεδιαστική φίρμα, η οποία ανήκει πλέον στον ινδικό κολοσσό Mahindra and Mahindra, καταπιάνεται το τελευταίο διάστημα με τη δημιουργία ηλεκτρικών υπεραυτοκινήτων. Το νέο της μοντέλο είναι το PF0 το οποίο θα αποκαλυφθεί ως πρωτότυπο τον επόμενο μήνα, στην Καλιφόρνια, σε περιορισμένο κοινό. Από τα σκίτσα και μόνο γίνεται εμφανές ότι μιλάμε για κάτι εξωτικό, οι αριθμοί όμως πραγματικά σοκάρουν. Αναμενόμενα, αφού η ιταλική φίρμα έχει ως στόχο τη Bugatti Chiron…

Χάρη σε 4 ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες που θα εδράζονται σε κάθε τροχό, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα έρχονται σε χρόνο κάτω των 2 δευτερολέπτων, ενώ το 0-300 θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 12 δλ! Η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 400 χλμ./ώρα, ενώ η αυτονομία του οχήματος (όταν δεν γυρνάει στο Nurburgring, σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, Michael Perschke) θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Στρεφόμενοι λίγο στον τελευταίο, ο Perschke έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση αναφορικά με την επιλογή της εταιρίας να επιλέξει την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, λέγοντας ότι «δεν έχει πια νόημα να ξεκινήσει μία φιλόδοξη φίρμα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θα πρέπει να ξεκινήσει στον 21ο αιώνα»… Συμφωνεί μάλιστα ότι όλο το πρόσωπο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας θα αλλάξει περισσότερο τα επόμενα 15 χρόνια από ό, τι άλλαξε τα τελευταία 50 χρόνια!

Επιστρέφοντας στο PF0, η Pininfarina έχει θέσει ως στόχο την έναρξη παραγωγής και διάθεσης του αυτοκινήτου το 2020. Οι υπολογισμοί τους κάνουν λόγο για περίπου 125 με 150 πωλήσεις παγκοσμίως, ένα νούμερο που δεν φαίνεται μεγάλο αλλά είναι ικανοποιητικό, αν σκεφτεί κανείς την ιδιαίτερη φύση του οχήματος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!