NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό Hyundai Kona [vid]

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά, καθώς και ένα προωθητικό video γύρω από το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό της SUV…

To Kona, στις συμβατικές του εκδόσεις έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται στην Ελληνική αγορά. Επόμενος στόχος της Hyundai είναι να φέρει και δύο ηλεκτρικές εκδόσεις, μία βασική και μία ισχυρότερη, αυξημένης αυτονομίας. Για μεν την πρώτη περίπτωση, κάτω από το καπό θα κρύβεται ένας ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων (100 kW) και 395 Nm, που θα αντλεί την ενέργειά του από ένα συσσωρευτή ιόντων λιθίου-πολυμερών, χωρητικότητας 39,2 kWh. Η επιτάχυνση 0-100 θα ολοκληρώνεται σε 9,7 δλ. η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι τα 155 χλμ./ώρα, η αυτονομία στο νέο κύκλο WLTP φτάνει τα 312 χλμ, ενώ ο χρόνος φόρτισης σε οικιακό δίκτυο αγγίζει τις 6 ώρες και 10 λεπτά. Εναλλακτικά, σε ταχυφορτιστή μπορεί μέσα σε 54 λεπτά από άδειο να ανακτήσει το 80% της χωρητικότητάς του.

Η ισχυρότερη έκδοση του ηλεκτρικού Kona θα φέρει κινητήρα 204 ίππων (150 kW) με τη ροπή να παραμένει σταθερή, στα 395 Nm. Εδώ ο συσσωρευτής έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα 64 kWh, η ταχύτητα ανεβαίνει ελαφρά, στα 167 χλμ./ώρα, το 0-100 έρχεται στα 7,6 δλ, ενώ η αυτονομία αγγίζει τα 482 χλμ. Για τη φόρτιση απαιτούνται 9 ώρες και 35 λεπτά σε οικιακό δίκτυο ή πάλι 54 λεπτά σε ταχυφορτιστή, ώσπου ο συσσωρευτής να φτάσει στο 80% της πληρότητάς του. Στο σχετικό video θα δείτε περισσότερες λεπτομέρειες, γύρω από την αισθητική και διάφορα ακόμα στοιχεία του ηλεκτρικού Kona.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!