NEA

Toyota: Στην Ευρώπη το ½ των πωλήσεων είναι υβριδικά!

Με το ενδιαφέρον για το diesel να έχει μειωθεί αρκετά οι πωλήσεις των υβριδικών εκδόσεων της Toyota έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Κάτι λογικό μιας και στην γκάμα της εταιρίας υπάρχουν πλέον αρκετά υβριδικά μοντέλα και ελάχιστα πλέον diesel. Έτσι, στο πρώτο εξάμηνο του 2018 η Toyota σημείωσε 560.000 πωλήσεις παρουσιάζοντας αύξηση +6% (σε σχέση με πέρυσι) και το μερίδιο αγοράς να έχει αυξηθεί στο 5%.

Συγκεκριμένα τα υβριδικά είχα αύξηση +23% με συνολικές πωλήσεις 257.000 hybrids αυτοκίνητα, κάτι που σημαίνει πως το 46% των πωλήσεων είναι υβριδικής τεχνολογίας. Οι μεγαλύτερες πωλήσεις ήταν του Yaris με 123.266 μονάδες από τα οποία πάνω από τα μισά ήταν υβριδικά. Το C-HR πηγαίνει εξίσου καλά με 78.369 μονάδες, εκ των οποίων τα 67.194, ή το 85% του συνόλου ήταν οι υβριδικές εκδόσεις.

Οι πωλήσεις της Lexus είχαν και αυτές μια άνοδο 7%, με τα υβριδικά να αντιπροσωπεύουν το 62% στο σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών. Το πιο δημοφιλές μοντέλο της Lexus ήταν το NX με πωλήσεις 15.365 μονάδων εκ των οποίων τα 10.755 ήταν τα υβριδικά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!