ΑΓΩΝΕΣ

Αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο της Nissan στην Formula E

Η Nissan είχε ανακοινώσει την είσοδό της στη Formula E πέρυσι στο Τόκιο, ενώ τον Μάρτιο στη Γενεύη παρουσίασε το μονοθέσιο για το πρωτάθλημα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το ντεμπούτο της Nissan στο πρωτάθλημα της Formula E, ξεκίνησε επίσημα με την καρό σημαία στον  τελευταίο γύρο της τέταρτης σεζόν του πρωταθλήματος, που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη, την  περασμένη Κυριακή. Η Nissan θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα  κατά τη διάρκεια της  πέμπτης σεζόν,  που ξεκινά τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αγωνιστικό μοντέλο,  είναι το πρώτο Ιαπωνικής προέλευσης που θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και θα αγωνιστεί σε 12 διαφορετικές τοποθεσίες, ανά την Υφήλιο, το 2018 και το 2019.

Η Nissan, ως κατασκευαστής του Nissan LEAF, του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, αξιοποιεί  το πρωτάθλημα ηλεκτροκίνητων αγώνων για να παρουσιάσει τη στρατηγική του Nissan Intelligent Mobility. Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό πυλώνα της συγκεκριμένης στρατηγικής, η οποία επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Η εταιρεία σκοπεύει να πουλήσει 1 εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως μέχρι το οικονομικό έτος 2022, συμπεριλαμβανομένων των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων και των μοντέλων e-POWER.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button