NEA

Mercedes: Η νέα A-Class Sedan έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,22!

Για μία ακόμη φορά (όπως και στην CLA όταν είχε πρωτοπαρουσιαστεί) η γερμανική εταιρία προβάλλει την αεροδυναμική της επερχόμενης τετράθυρης A-Class.

Η A-Class Sedan είχε παρουσιαστεί στην Κίνα και προς τα τέλη έτους αναμένεται να ξεκινήσει το λανσάρισμά της και στην ευρωπαϊκή αγορά. Ουσιαστικά η νέα Mercedes θα έχει τον άτυπο τίτλο του πιο αεροδυναμικού αυτοκινήτου παραγωγής. Τα πρώτα teasers έχουν να κάνουν με την σχεδίαση του αμαξώματος, και κυρίως τον αεροδυναμικό του συντελεστή οπισθέλκουσας, ο οποίος είναι μόλις στο 0,22.

Για να επιτευχθεί αυτό το νούμερο έχουν περάσει αρκετές ώρες στην αεροδυναμική σήραγγα με βελτιώσεις στην ροή του αέρα γύρω από τους τροχούς, στο πιο «καθαρό» σχήμα του αμαξώματος, την ύπαρξη εισαγωγής αέρα που κλείνει στις υψηλές ταχύτητες, ειδικής σχεδίασης τροχούς με ειδικά ελαστικά, πλαστικές ποδιές που καλύπτουν μεγάλο μέρος του δαπέδου του αυτοκινήτου, μειωμένο άνοιγμα αρμών στο εμπρός μέρος κ.α.

Πως λειτουργεί η αεροδυναμική στο αυτοκίνητο…

Η εξέλιξη της αεροδυναμικής στο αυτοκίνητο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!