NEAΔΙΑΦΟΡΑΧΡΗΣΤΙΚΑ

Πως χρησιμοποιούμε σωστά τον κλιματισμό του αυτοκινήτου μας;

Το καλοκαίρι είναι στην κορύφωσή του, το ίδιο και η θερμοκρασία, οπότε ο κλιματισμός στα σπίτια και κυρίως στα αυτοκίνητά μας, λειτουργεί συνεχώς.

Ειδικά το σύστημα κλιματισμού στο αυτοκίνητο θα αποδίδει ακόμα καλύτερα αν ακολουθούμε μερικούς πολύ απλούς κανόνες. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

  • Μετά από λίγη ώρα στον ήλιο το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας πιάνει εύκολα τους 60 βαθμούς. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να μπούμε και να βάλουμε αμέσως τον κλιματισμό στο φουλ. Και αυτό γιατί θα περάσει αρκετή ώρα μέχρι να δροσιστούμε πραγματικά. Το σωστό είναι να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα για ένα λεπτό τουλάχιστον ώστε να φύγει ο καυτός αέρας και στη συνέχεια να θέσουμε σε λειτουργία τον κλιματισμό με τα πάντα κλειστά. Σε λιγότερο από μισή ώρα η θερμοκρασία στο εσωτερικό θα είναι γύρω στους 25 βαθμούς Κελσίου, που είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά για την εποχή.

Το σύστημα κλιματισμού στο αυτοκίνητο

  • Πολλοί εδώ επιλέγουν ακόμα πιο χαμηλή θερμοκρασία, ειδικά αν το αυτοκίνητό τους έχει αυτόματο κλιματισμό. Αυτό είναι δώρον άδωρον, γιατί υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορεί να κάνει ο κλιματισμός. Το να ζητάς με εξωτερική θερμοκρασία σχεδόν 40 βαθμών 20 και 21 στο εσωτερικό είναι ουτοπικό. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να λειτουργεί συνεχώς ο κλιματισμός και να αυξάνεται η θερμοκρασία.
  • Το πόσο δροσερά νοιώθει κανείς στο αυτοκίνητο δεν είναι θέμα της επιθυμητής θερμοκρασίας που έχει επιλεγεί αλλά της ροής του αέρα. Στην πράξη της ρύθμισης των αεραγωγών, οι οποίοι πρέπει να κατευθύνουν τον κρύο αέρα προς την οροφή και όχι προς τα πρόσωπα όσων κάθονται μπροστά. Αν γίνει αυτό πολύ γρήγορα θα υπάρχει ομοιόμορφη θερμοκρασία στην καμπίνα και όλοι θα νοιώθουν άνετα -και όσοι κάθονται στα πίσω καθίσματα.
  • Μπορεί να νομίζουμε πως η ανακύκλωση του αέρα είναι πιο αποτελεσματική επιλογή αλλά αυτό στην ουσία δεν ισχύει. Οπότε αν έχετε ηλεκτρονικά ελεγχόμενο κλιματισμό επιλέξετε την πλήρως αυτόματη λειτουργία, που επιλέγει τι είναι το πιο καλό και πιο αποδοτικό ανά πάσα στιγμή.

Φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν μια βασική αρχική προϋπόθεση: την καλή λειτουργία και συντήρηση του συστήματος κλιματισμού. Καλές διακοπές!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!