NEA

Πως θα είναι το επόμενο Lada Niva;

H Lada εξακολουθεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και να προετοιμάζεται για το επόμενο βήμα.

H ρωσική εταιρία ανήκει στην Avtovaz, η οποία με την σειρά της εντάσσεται στον πλέον μεγαλύτερο όμιλο παγκοσμίως, αυτόν της Renault-Nissan-Mitsubishi. Λογικό είναι το επόμενο Lada Niva να βασιστεί σε κάποιο πλαίσιο και στα μηχανικά μέρη των παραπάνω εταιριών, διατηρώντας πάντα κάποια απόσταση από το Dacia Duster. Εδώ βλέπετε μία αρκετά ρεαλιστικά προσέγγιση που παραπέμπει άμεσα στο iconic αρχέτυπο που ήταν το πρώτο τετρακίνητο με υβριδικό αυτοφερόμενο πλαίσιο.

Όπως βλέπουμε το αμάξωμα εξακολουθεί να είναι τρίθυρο με μήκος κάπου στα 4,1 μέτρα. Λογικά το επόμενο Niva θα έχει έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα με 110-120 ίππους, τόσο για λόγους κόστους όσο και για αξιοπιστίας και κατασκευαστικής απλότητας. Το νέο Niva πάντως θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Duster και πιθανότατα θα δανειστεί και την τετρακίνηση του. Όσο για την ημερομηνία έναρξης παραγωγής αυτή προσδιορίζεται σε περίπου 2-3 χρόνια από σήμερα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!