NEA

Ford: Το Brexit ευθύνεται για την οικονομική υστέρηση που φτάνει τα 974 εκ. ευρώ

Κορυφαία στελέχη της υπολογίζουν ότι μόνο τα 602,75 εκατομμύρια δολάρια από το προαναφερθέν ποσό οφείλονται στις απώλειες που έχει η στερλίνα τα τελευταία δύο χρόνια έναντι του ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών εφημερίδων, η Ford υποστηρίζει ότι θα πάρει ότι μέτρα χρειάζεται για να προστατέψει τα συμφέροντά της μετά από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Στην αρχική φάση η Ford φαινόταν να στηρίζει την διαδικασία των διαπραγματεύσεων ελπίζοντας σε ένα βελούδινο διαζύγιο, όμως τα πράγματα τους τελευταίους μήνες έχουν σκληρύνει από την πλευρά της Ε.Ε.

Η οποία αρνείται στην Βρετανία την δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες αγορές, χωρίς να αποδέχεται όλους τους κανονισμούς για όλα τα προϊόντα. Σε αντίστοιχη θέση βρίσκονται και πολλές ακόμα αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες είχαν επιλέξει την Βρετανία για να εγκαταστήσουν τα ευρωπαϊκά τμήματά τους στις δεκαετίες του 1980 και 1990.

Τα προβλήματα που δημιουργεί το Brexit είναι τεράστια για όλους, και μάλλον ανυπέρβλητα για την αυτοκινητοβιομηχανία. Κάτι που σίγουρα θα οδηγήσει σε σημαντικές ανακατατάξεις της παραγωγικής διαδικασίας αυτοκινήτων επί βρετανικού εδάφους…

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!