NEASMS

Επίσημα η Lamborghini Aventador SVJ με τα 770 άλογα!

Επιτέλους! Μετά από πολλά teaser στοιχεία αποκαλύφθηκε στο Pebble Beach της Καλιφόρνια η νέα SVJ μαζί με την σπέσιαλ SVJ 63 αποδίδοντας φόρο τιμής στο έτος ίδρυσης 1963 της μάρκας.

Μάλιστα η ειδική εκδοχή της SVJ (Superveloce Jota) που ξεχωρίζει από τα σχετικά αυτοκόλλητα θα παραχθεί σε μόλις 63 αυτοκίνητα όταν η κανονική Aventador SVJ προορίζεται για 900 «τυχερούς» οδηγούς. Μιλάμε για το απόλυτο μέχρι στιγμής supercar που μπορεί να αποκτήσει κανείς μιας και η τελευταία εκδοχή της Aventador είχε καταρρίψει το ρεκόρ της Porsche 911 GT2 RS στο Nurburgring και έχει τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην Πράσινη Κόλαση.

Για την περίσταση ο V12 των 6,5 λίτρων είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευάσει η Lamborghini και αποδίδει 770 άλογα στις 8.500 σ.α.λ. με 720 Nm ροπής στις 6.750 σ.α.λ. Η αναλογία βάρους είναι στα 1,98 κιλά/ίππου με το ξηρό απόβαρο στα 1.525 κιλά. Η SVJ έχει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και το 0-200 σε μόλις 8,6 δλ. Η τελική φτάνει τα 350 χλμ./ώρα με την Lamborghini να αναφέρει πως η SVJ ακινητοποιείται από τα 100 km/h σε μόλις 30 μέτρα.

Από εκεί και πέρα οι Ιταλοί έχουν πετύχει μία σούπερ αεροδυναμική χάρη και στο ενεργητικό πακέτο ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) με τα flaps να ανταποκρίνονται σε λιγότερο από 500 χιλιοστά του δευτερολέπτου ώστε να δώσουν 40% περισσότερο downforce από τη Aventador SV. Υπάρχει και ενεργητική τετραδιεύθυνση LRS (Lamborghini Rear Steering) όταν τα λάστιχα Pirelli P Zero Corsa έχουν εξελιχθεί ειδικά για αυτό το αυτοκίνητο.

Φυσικά υπάρχουν βελτιώσεις στην ανάρτηση με 15% πιο σφιχτά αμορτισέρ, 50% πιο σκληρές αντιστρεπτικές, ενισχυμένο 7άρι αυτόματο κιβώτιο, νέα σύστημα εξαγωγής κ.α. Η τιμή πώλησης της Aventador SVJ στην Ευρώπη δίχως τους φόρους είναι στα 349.116 ευρώ και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν αρχές 2019.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!