NEASMS

Με νέους turbo κινητήρες (και diesel) το νέο Fiat 500X

Η ιταλική εταιρία ανακοίνωσε τα επίσημα στοιχεία για το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο 500X που θα κυκλοφορήσει στους επόμενους μήνες…

Όπως ήταν αναμενόμενο και λίγο μετά το ανανεωμένο Jeep Renegade έφτασε και η σειρά του Fiat 500X για να περάσει από το πρώτο του ουσιαστικό facelift. Τόσο ουσιαστικό που άλλαξε σχεδόν όλη η γκάμα των κινητήρων με τους βενζίνης να ξεκινούν πλέον από το νέο 3-κύλινδρο 1.000άρη (με 6άρι σαζμάν και κίνηση μπροστά) που αποδίδει 120 ίππους και 190 Nm.

Στη συνέχεια συναντάμε τον επίσης ολοκαίνουργιο 4-κύλινδρο των 1.400 κ.εκ. (εδώ υπάρχει και η επιλογή του διπλόδισκου DCT-6) με τους 150 ίππους και τα 270 Nm που επίσης εξοπλίζεται με φίλτρο GPF. Εδώ να πούμε πως στη βάση βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός 1.6 E-Torq με 110 ίππους.

Σημαντικά είναι τα νέα και για όσους ακόμη ενδιαφέρονται για το diesel (που δεν λέει… να πεθάνει!). H Fiat έχει αναβαθμίσει το καταλυτικό σύστημα με AdBlue ώστε να πληρείται και εδώ η προδιαγραφή Euro 6d-TEMP. Έτσι, ο παλιός γνώριμος 1.300άρης MJET συνεχίζει με 95 ίππους και 200 Nm ροπής, όπως και ο 2.0 με τους 150 ίππους (εδώ με το 9άρι αυτόματο και τετρακίνηση).

Εξωτερικά το ανανεωμένο 500X ξεχωρίζει από τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα νέα LED (πίσω και στάνταρ LED ημέρας) με τους LED μπροστινούς προβολείς να είναι προαιρετικοί και έχουν εξελιχθεί από την Magneti Marelli. Πλουσιότερος με νέα συστήματα είναι ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας (Traffic Sign Recognition, Speed Advisor, Lane Assist, Safety Distance Manager, Autonomous Emergency Brake, Blind Spot Alert, Rear Cross Path Detection κ.α.). Από το ταμπλό ξεχωρίζει ο νέος πίνακας οργάνων, το νέο τιμόνι και η touch-screen των 7,0 ιντσών που είναι στάνταρ με το σύστημα πολυμέσων Uconnect.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ας δουμε στην πραξη τι καταναλωση θα εχει ο νεος Βενζινοκινητηρας,γιατι αν φθανει τα 9,5 υπο πιεση θα προτιμησουν τον κινητηρα που πεθανε.Χαχαχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!