NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

Μια Bugatti Chiron από Lego σε κλίμακα 1:1 [vid]

Για μοντέλα Lego δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε και γράφουμε. Αλλά αυτή την φορά ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο αφού μιλάμε για μία Chiron σε φυσικό μέγεθος!

Το ειδικό τμήμα Lego Technic κατάφερε να κατασκευάσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο κομμάτια από τα οποία αποτελείται αυτή η Chiron και έχουν ειδικό σχήμα ώστε να αποδοθεί όσο το δυνατόν πιο πιστά το σχήμα του γαλλικού hypercar. Το φυσικού μεγέθους αυτοκίνητο έχει πάνω από 1 εκατομμύριο κομμάτια της Lego Technic. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν διάφορες τεχνικές και τριγωνικά κομμάτια τα οποία κατάφεραν να μιμηθούν σε πολύ πειστικό βαθμό το σχέδιο του αμαξώματος της Chiron.

Αλλά και στο εσωτερικό, οι άνθρωποι που ανέλαβαν το project έκαναν τα πάντα για να δημιουργήσουν ένα πειστικό αντίγραφο του πραγματικού μοντέλου. Και το κατάφεραν διαθέτοντας σχεδόν τα πάντα, από ταμπλό έως τιμόνι και πεντάλ. Υπάρχουν επίσης φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω τα οποία λειτουργούν κανονικά, όπως και ένα υποτυπώδες ταχύμετρο.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Chiron Lego διαθέτει ένα σύστημα πρόωσης από 2.304 μοτεράκια Lego σε συνδυασμό με 4.032 γρανάζια και 2.016 αξονάκια μετάδοσης για να παράγουν θεωρητική ισχύ 5,3 ίππων και ροπή 92 Nm. Αρκετή δύναμη για να κυλήσει η Chiron βάρους 1,5 τόνων και που μπορεί να πιάσει έως 20 χλμ./ώρα. Μάλιστα κινείται και μάλιστα βασίζεται πάνω σε κανονικούς τροχούς της Bugatti. Για την κατασκευή του όλου επιχειρήματος χρειάστηκαν 13.438 ώρες!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!