NEASMS

Η Bosch είχε μεγάλη συμμετοχή στο dieselgate

Νέα στοιχεία βαραίνουν σημαντικά την Bosch η οποία αποδεικνύεται πως γνώριζε και πως είχε από την αρχή εμπλοκή στην εξέλιξη του παράνομου λογισμικού…

Μέχρι πρότινος η θέση της Bosch στο σκάνδαλο της παραποίησης της εκπομπής ρύπων ήταν πως αυτή παρέδιδε το λογισμικό για τα συστήματα των diesel και από εκεί και πέρα δεν γνώριζε τι έκαναν οι μηχανικοί της VW. Ωστόσο, από την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τα e-mails μεταξύ στελεχών και μηχανικών της Bosch με αντίστοιχα πρόσωπα στον όμιλο Volkswagen επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της από το 2006, όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμα της έγκυρη Wirtschaftswoche.

Μάλιστα υπάρχει και σχετική αλληλογραφία μετά από τρία χρόνια όταν το 2009 τα στελέχη της Bosch επισήμαναν τις παρατυπίες που υπήρχαν στους diesel του Volkswagen Group ζητώντας τους να αναλάβουν τις νομικές ευθύνες. Παρά ταύτα και μετά από την αρνητική απάντηση του VW Group η Bosch προχώρησε στην ολοκλήρωση και βέβαια στην παράδοση του λογισμικού.

Η Bosch είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως και όπως γίνεται αντιληπτό το dieselgate που αποκαλύφθηκε δημόσια το φθινόπωρο του 2015 (δείτε εδώ το χρονικό) εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά τις εμπλεκόμενες εταιρίες. Στην πορεία ενδέχεται να δούμε νέα στοιχεία. Όπως είχε ομολογήσει ο Martin Winterkorn, ο πρώην CEO του VW Group, στην εταιρία του όπως και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι γνώριζαν τα πάντα από την αρχή. Και προφανώς ήταν προετοιμασμένοι όλοι πολύ πριν αποκαλυφθεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει γίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!