NEA

Αυτό είναι το νέο DS 3 Crossback [upd]

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου DS 3 Crossback που θα παρουσιαστεί αρχές Οκτωβρίου στο Παρίσι. Αρχές 2019 ξεκινά το λανσάρισμά του στην Ευρώπη, τέλη το ηλεκτρικό!

Όπως φαίνεται πρόκειται για ένα SUV με πολύ ενδιαφέρουσα σχεδίαση και μπροστά μία εμφατική μάσκα που τονίζεται από τους προβολείς και τα νεύρα του καπό. Τον μεγάλο προφυλακτήρα διατρέχουν κάθετα στα άκρα LED στοιχεία. Από το πλάι η οροφή δεν σβήνει απότομα ώστε οι πίσω επιβάτες να έχουν χώρο για τα κεφάλια τους, ενώ ανάμεικτες εντυπώσεις αφήνει η προέκταση της πόρτας στην μεσαία κολόνα.

Πάντως, το ύψος της πόρτας μας κάνει να υποθέσουμε πως τα πίσω παράθυρα κατεβαίνουν σε αντίθεση με το DS 4 Crossback. Το μήκος του αμαξώματος ειναι στα 4,12 μέτρα, το πλάτος στα 1,79 μέτρα και το ύψος στα 1,54 μέτρα. Το πίσω μέρος είναι εξίσου ενδιαφέρον με μία συμπαγή αίσθηση και τα ανοίγματα στους προφυλακτήρες να δίνουν μία διαφορετική δυναμική.

Στο εσωτερικό υπάρχει έντονο το μοτίβο του ρόμβου τόσο στην διάταξη των διακοπτών στην κεντρική κονσόλα όσο και στις επενδύσεις του ταμπλό και των καθισμάτων. Διακρίνεται η μεγάλη touch-screen, ο ιδιόμορφος επιλογέας κίνησης που πλαισιώνεται από μία σειρά από διακόπτες και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10,3 ιντσών. Ο χώρος αποσκευών είναι στα 350 λίτρα.

To DS 3 Crossback θα τοποθετείται κάτω από το DS 4 Crossback και θα στοχεύει τόσο στο Audi Q2 όσο και στο Mini Countryman. Σχετικά με τα μηχανικά μέρη την βάση θα αποτελέσει η νέα πλατφόρμα CMP πάνω στην οποία θα πατήσει και το επόμενο Peugeot 208. Οι κινητήρες αναμένονται οι γνωστοί 1.2 PureTech με 100 και 130 ίππους και ο νέος ντίζελ 1.5 BlueHDi με 130 άλογα.

Σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα θα λανσαριστεί και η ηλεκτρική έκδοση E-Tense με ισχύ 136 ίππους (0-100 σε 8,7 δλ. με τελική 150 χλμ./ώρα), με μπαταρία λιθίου-ιόντων 50 kWh και αυτονομία στα 300 χιλιόμετρα σε κύκλο WLTP. H φόρτιση θα γίνεται σε 5 ώρες σε Wall Box των 11 kW (σε μισή ώρα στο 80% σε ταχυφορτιστή 100 kW) ή σε 20 ώρες σε απλό οικιακό δίκτυο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!