NEA

To Volvo Vera προετοιμάζει τους αυτόνομους τράκτορες [vid]

Στο Ανόβερο θα διεξαχθεί στις 20-27 Σεπτεμβρίου η έκθεση επαγγελματικών και φορτηγών όπου η Volvo θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο αυτόνομο τράκτορα.

Οι κατασκευαστές συνεχίζουν να εξελίσσουν την αυτόνομη οδήγηση και βλέπουν πως μπορεί να έχει μεγάλη εφαρμογή στον τομέα των επαγγελματικών. Το Vera είναι ένα δείγμα για το τι θα δούμε στο μέλλον και έχει τον ρόλο «μαούνας» σε κλειστούς ελεγχόμενους χώρους, πάρκινγκ, τελωνεία, λιμάνια, αεροδρόμια κ.α. μεταφέροντας τα φορτία και κοντέινερ.

Το Vera είναι ηλεκτρικό και υποτίθεται πως έχει διάφορες εκδόσεις. Στην FL έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 177 ίππων όταν στο FE έχει δύο ηλεκτροκινητήρες με 503 άλογα. Φυσικά υπάρχει ένα κέντρο ελέγχου για να επιβλέπει την κίνηση του Vera που είναι εξοπλισμένο με κάμερες και ραντάρ, καθώς και με πλήρη διασύνδεση με απομακρυσμένους διακομιστές (cloud).

Το πλεονέκτημα της χρήσης του Volvo Vera είναι πως θα μπορεί να λειτουργεί και πέρα από το ωράριο των εργαζομένων, π.χ. των οδηγών. Πρακτικά όλο το 24ώρο, πλην των ωρών που θα χρειάζονται για να φορτίσουν οι μπαταρίες τους, με αποτέλεσμα να επιταχύνονται οι διαδικασίες, να μειώνεται ο χρόνος αποθήκευσης και οι παραδόσεις αγαθών να γίνονται πιο γρήγορες.

Ένα άλλο συν είναι και η μείωση του επιπέδου θορύβου, που μέχρι στιγμής σε αυτούς τους χώρους είναι ιδιαίτερα υψηλό. Οι επαγγελματικές μεταφορές και τα logistics είναι ένας σημαντικός κλάδος της οικονομίας, ο οποίος στο μέλλον αναμένεται να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα. Και αυτό γιατί το online εμπόριο θα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και οι απατήσεις για ταχύτερη διεκπεραίωση ακόμα πιο μεγάλες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!