SMSΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Blackberry: «Τα αυτόνομα οχήματα είναι γεμισμένα όπλα!»

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που θα προκύψουν στο μέλλον είναι το χακάρισμα των λογισμικών των αυτόνομων οχημάτων…

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Blackberry, ο John Chen, προειδοποίησε σε συνέντευξη του στην  Telegraph πως τα αυτόνομα οχήματα μπορούν να χακαριστούν και να μετατραπούν σε γεμισμένα όπλα. Η καναδική εταιρία τηλεπικοινωνιών εξελίσσει συστήματα για την αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης μαζί με τον κινεζικό κολοσσό Baidu και έχουν επισημάνει διάφορα θέματα.

Ένα από αυτά είναι η πιθανότητα χακαρίσματος αφού ο Chen λέει πως ένα όχημα μεταφέρει πολύ περισσότερο κώδικα από ότι ένα τυπικό μαχητικό τζετ αφήνοντας ανοιχτά παράθυρα ασφαλείας στους χάκερς. «Οι κανονισμοί και οι τεχνολογίες ασφάλειας θα πρέπει να δημιουργηθούν πολύ πριν γεμίσουν οι δρόμοι με αυτόνομα οχήματα. Τα αυτόνομα οχήματα εξακολουθούν να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από το ανθρώπινο σφάλμα και τον έλεγχο ασφάλειας» είπε μεταξύ άλλων ο Chen.

Η συζήτηση γύρω από το χακάρισμα ενός αυτοκινήτου δεν είναι κάτι νέο. Σήμερα, τα αυτοκίνητα δεν διαθέτουν μόνο ηλεκτρονικά βοηθήματα για την οδήγηση, αλλά προσφέρουν και δυνατότητες πρόσβασης σε κοινωνικά δίκτυα και λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύνδεσης με «έξυπνες» συσκευές, υπολογισμού διαδρομής κλπ. Αυτές οι τεχνολογίες προσφέρουν μεγάλα πλεονεκτήματα στους οδηγούς, φέρνουν, όμως, και νέους κινδύνους για τους χρήστες. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η ανάλυση των παραγόντων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ψηφιακές επιθέσεις και ατυχήματα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!