NEASMS

Έρχεται και το υβριδικό Honda CR-V

Τον επόμενο μήνα θα λανσαριστεί στην χώρα μας το νέο CR-V και από τις αρχές του 2019 θα ακολουθήσει και το CR-V Hybrid.

Το νέο Honda CR-V θα έχει στην γκάμα τον γνωστό turbo στα 1.500 κ.εκ. και την απουσία του ντίζελ θα κληθεί να καλύψει η υβριδική του έκδοση. Μάλιστα αυτή θα είναι το πρώτο hybrid Honda που θα πωλείται στην Ευρώπη με το νέο σύστημα πρόωσης να συνδυάζει έναν 2.0 i-VTEC σε κύκλο Atkinson με δύο ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τυος 184 ίππους και η ροπή τα 315 Nm.

update: η Honda επιβεβαιώνει τις επίσημες τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 για το νέο CR-V Hybrid. Στο μικτό κύκλο του ανανεωμένου προτύπου NEDC, το προσθιοκίνητο βενζινο-ηλεκτροκίνητο SUV 184 PS (135 kW) σημειώνει εκπομπές CO2 120 g/km και επίσημη κατανάλωση μικτού κύκλου 5,3 l/100km. Η AWD έκδοση CR-V Hybrid έχει εκπομπές CO2 126g/km και κατανάλωση μικτού κύκλου 5,5 l/100km.

Βάσει του σχεδιαγράμματος υπάρχουν τρία προγράμματα κίνησης του συστήματος i-MMD (intelligent Multi-Mode Drive). Το αστικό EV Drive για καθαρή ηλεκτροκίνηση με ενέργεια μόνο από τις μπαταρίες λιθίου 1,3 kWh. Το Hybrid Drive για φόρτιση των μπαταριών από τον i-VTEC και εναλλαγή κίνησης.

Το Engine Drive όπου στις υψηλές ταχύτητες ένας lock-up συμπλέκτης κλειδώνει την μεταφορά ισχύος στους τροχούς και η περίσσεια ενέργειας επαναφορτίζει τις μπαταρίες. Εννοείται πως ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε αφού τα προγράμματα εναλλάσσονται αυτόματα μεταξύ τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί άλλα στοιχεία, κάτι που θα γίνει σύντομα…

Με το νέο Honda CR-V στην Αυστρία [first drive]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!