NEASMS

Μακάρι να βλέπαμε στους δρόμους το Peugeot e-Legend [vid]

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο κουπέ που έχει σχεδιάσει ο οίκος Pininfarina και που θα κάνει ντεμπούτο στο σαλόνι του Παρισιού…

Η Peugeot κατασκευάζει αυτοκίνητα εδώ και 120 χρόνια και πριν από 50 είχε παρουσιάσει το ακόμη και σήμερα ελκυστικό 504 που το αγαπούσε ιδιαίτερα ο Enzo Ferrari! Οι Γάλλοι φαίνεται πως δεν ξεχνούν τα κουπέ χρόνια και αποφάσισαν να βολιδοσκοπήσουν τις αντιδράσεις του κοινού με το e-Legend και την χαρακτηριστική ρετρό κουπέ άποψη του.

Το πίσω μέρος έχει τα χαρακτηριστικά φώτα που εγκαινίασε το 3008 όταν μπροστά η άγρια μάσκα μας θυμίζει κάτι από pony-cars. Πάντως η εισαγωγή είναι κλειστή μιας και το e-Legend είναι πλήρως ηλεκτρικό με τα 426 άλογα και τα 800 Nm να περνούν στους πίσω τροχούς.

Οι μπαταρίες των 100 kWh προσφέρουν αυτονομία 600 χιλιομέτρων (σε κύκλο WLTP) και για τα πρώτα 500 χρειάζονται μόνο 25 λεπτά της ώρας (φυσικά σε σούπερ ταχυφορτιστή). Όσο για το 0-100 αυτό είναι κάτω από τα 4 δευτερόλεπτα με τελική στα 220 χλμ./ώρα.

Το εσωτερικό με την απέριττη άποψη είναι τίγκα στις οθόνες αφού υπάρχουν δύο μικρές 12’’ στα σκιάδια, δύο μεγαλύτερες 29’’ στις πόρτες και μία τεράστια 49’’ μπροστά από τον συνοδηγό και εν απουσία κεντρικής κονσόλας. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα concept car που έχει ελάχιστες πιθανότητες να το δούμε στην παραγωγή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!