ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Renault: Ετοιμάζει τον μεγαλύτερο σταθμό αποθήκευσης ενέργειας στην Ευρώπη

Η γαλλική εταιρία θα έχει έτοιμο μέχρι το 2020 έναν σταθμό αποθήκευσης χωρητικότητας 60 MWh που θα περιλαμβάνει και μπαταρίες δεύτερη χρήσης από ηλεκτρικά οχήματα.

Το όλο πρόγραμμα ονομάζεται Advanced Battery Storage και θα περιλαμβάνει τρεις σταθμούς. Οι δύο θα βρίσκονται στο Douai και το Cleon της Γαλλίας και ο άλλος στην Γερμανία, στην περιοχή της Βεστφαλίας. Στόχος είναι η διαχείριση, η εξισορρόπηση και η σταθερότητα του δικτύου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και της παραγωγής σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές.

“Η σταθερή μας λύση αποθήκευσης στοχεύει να αντισταθμίσει τις όποιες διαφορές: αποδίδει τα αποθέματά της σε ένα σημείο ανισορροπίας στο δίκτυο σε ένα δεδομένο χρονικό διάστημα για να μειωθούν αυτές οι αποκλίσεις”, δήλωσε ο Nicolas Schottey, Διευθυντής του προγράμματος Groupe Renault New Business Energy.

Οι μεταχειρισμένες μπαταρίες από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βρίσκονται στοιβαγμένες μέσα σε κοντέινερ. “Αυτή η μοναδική διάταξη θα δώσει στην Advanced Battery Storage την ικανότητα να παράγει ή να απορροφά, στιγμιαία την ισχύ 70MW. Η υψηλή αυτή ισχύς σε συνδυασμό με την υψηλή χωρητικότητα της λύσης μας θα επιτρέψει την αποτελεσματική αντίδραση σε όλες τις σημαντικές προσκλήσεις στο δίκτυο », εξηγεί ο Schottey.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!