NEA

Περισσότερη αυτονομία για το BMW i3

Οι νέες μεγαλύτερες μπαταρίες αντικαθιστούν τις τωρινές μικρότερες προσφέροντας έως 260 χιλιόμετρα με μία φόρτιση…

Συγκεκριμένα οι νέες μπαταρίες των 120 Ah θα αντικαταστήσουν τις τωρινές των 94 Ah προσφέροντας μία αύξηση κατά 9,2 kWh με την συνολική χωρητικότητα να φτάνει τα 42,2 kWh. Η μπαταρία θα τοποθετείται τόσο στο i3 (των 170 ίππων) όσο και στο i3S (των 184 ίππων) αυξάνοντας την αυτονομία κατά 30%.

H BMW ανακοίνωσε μια μέση κατανάλωση στις 14,6 kWh όταν η αυτονομία των 260 χλμ. (η προηγούμενη ήταν στα 200) αφορά σε πραγματικές συνθήκες κίνησης. Σε σπιτική υποδοχή 2,4 kW οι μπαταρίες για να γεμίσουν στο 80% χρειάζονται περίπου 15 ώρες, ενώ με το Wallbox των 11 kW η διαδικασία μειώνεται στις 3,5 ώρες.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο i3 που παρουσιάστηκε το 2013 είχε μπαταρία 22 kWh (αυτονομία 130-160 χλμ.) και στη συνέχεια πέρασε στις 33 kWh (200 χλμ.) για να φτάσουμε στις 42 kWh (260 χλμ.). Πάντως ένα θέμα που προκύπτει με αφορμή την συνεχή ανανέωση με νέες μεγαλύτερες μπαταρίες είναι η «προστασία» των προηγούμενων κατόχων που αγόρασαν τα i3 με τις μικρότερες μπαταρίες και η αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων τους.

Στην πρέσα για τα ηλεκτρικά οι κατασκευαστές αυτοκινήτων [blog]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!