ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Οι Renault-Nissan-Mitsubishi ενώνουν της δυνάμεις τους με την Google

Ο μεγαλύτερος όμιλος σε πωλήσεις για το 2017 παγκοσμίως ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί στενά με την Google και στην εξέλιξη κοινού λογισμικού πολυμέσων…

Αν είστε φίλοι των «ανοιχτών» λογισμικών και συγκεκριμένα των smartphones που τρέχουν σε Android θα γνωρίζετε την υπηρεσία Google Play Store, το Google Assistant και τους Google Maps. Ειδικά οι τελευταίοι έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ σε ακρίβεια και πλοήγηση και πλέον έχουν εκτοπίσει παραδοσιακούς παίχτες στον χώρο των navi. Μάλιστα με την ανακοίνωση αυτή που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα η μετοχή της TomTom έριξε μια μεγάλη βουτιά στο χρηματιστήριο.

Η συνεργασία προβλέπει πως τα νέα μοντέλα των Renault, Nissan και Mitsubishi θα εφοδιάζονται με σύστημα infotainment που θα τρέχει σε βελτιωμένο Android επιτρέποντας την χρήση πολλών εφαρμογών και φυσικά των Google Maps. Θα υπάρχει συνεχή και πλήρη ανανέωση μέσω των συμβατής συσκευής smartphone καθώς και υποστήριξη φωνητικών εντολών μέσω του Google Assistant.

Μακροπρόθεσμα το νέο software θα περάσει και σε 12 οχήματα μηδενικών ρύπων που ετοιμάζει στα επόμενα χρόνια ο όμιλος καθώς και σε αυτόνομα οχήματα με πλήρη υποστήριξη και συνδεσιμότητα της πλατφόρμας Alliance Intelligent Cloud. Σημαντικό είναι πως το όλο σύστημα θα είναι συμβατό και με συσκευές σε περιβάλλον Apple iOS.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!