NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H BMW ποντάρει στους κινητήρες Diesel

Για τους Γερμανούς του Μονάχου δεν τίθεται καν θέμα κατάργησης των diesel, αφού αυτοί θα παραμένουν ανταγωνιστικοί στην αγορά για πολλά χρόνια ακόμα.

Η ηλεκτροκίνηση, νομοτελειακά, ολοένα και θα κερδίζει έδαφος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει φτάσει σε επίπεδα ωριμότητας τέτοια που να μπορεί να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες τεχνολογίες. Και δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση επ’ αυτού από τη συνέντευξη του Klaus Froehlich, υπεύθυνου εξέλιξης στο ΔΣ της BMW, που δόθηκε στα πλαίσια της έκθεσης του Παρισιού. Το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρίας να συνεχίσει την εξέλιξη των κινητήρων diesel, χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως «αρκετά δραματική».

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των Γερμανών, οι πετρελαιοκινητήρες της BMW είναι από τους καλύτερους, αν όχι οι καλύτεροι, σε θέματα εκπομπών ρύπων. Έτσι, τόσο τα τετρακύλινδρα, όσο και τα εξακύλινδρα σύνολα θα συνεχίσουν να παράγονται απρόσκοπτα για πολλά χρόνια ακόμα. Ο μόνος προβληματισμός έχει να κάνει για ορισμένα ειδικά σύνολα, όπως ο τρίλιτρος εξακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας, στην κορυφαία διαμόρφωση με τα 4 turbo. Όντας ο ισχυρότερος 3.0 λίτρων κινητήρας της αγοράς, είναι δύσκολο να περιορίσει σε ικανό επίπεδο τις εκπομπές, χωρίς αυτό να ξεφύγει σε κόστος. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχουν και οι άλλες εκδόσεις του -με 1 και 2 turbo- οι οποίες δεν πρόκειται να κινδυνεύσουν.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!