NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θα υπάρξει εξάτροχη Mercedes-Benz X-Class;

Και μόνο στη θέα αυτών των ψηφιακά δημιουργημένων εικόνων, πολλοί θα έμπαιναν στον πειρασμό να πουλήσουν τα μισά τους χωράφια για να κυκλοφορούν με αυτή στα υπόλοιπα μισά…

Η σκέψη μίας εξάτροχης X-Class δεν προέρχεται από τη Mercedes-Benz αλλά από την Carlex Design, μία μικρή εταιρία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση και με διάφορες παραλλαγές των Γερμανικών μοντέλων. Η τελευταία της πρόταση έχει να κάνει με μία πραγματικά ακραία εναλλακτική του πολυτελούς pick up, την οποία και ονομάζει X-Class Exy 6X6 Concept. Εμπνευσμένη προφανώς από το εξάτροχο G-wagen του μισού και πλέον εκατομμυρίου ευρώ, η εταιρία σχεδίασε ένα εξίσου ξεχωριστό όχημα, η όψη του οποίου ξεφεύγει από τα συμβατικά δεδομένα.

Πέρα από την προσθήκη ενός ακόμα άξονα, οι θηριώδεις τροχοί, οι μάσκα, οι προφυλακτήρες, τα φτερά, κάθε μικρή ή μεγάλη λεπτομέρεια επάνω στο αμάξωμα του εν λόγω πρωτότυπου, φωνάζει από μακριά για τον brutal χαρακτήρα του. Αναφορικά με τον κινητήρα, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες πληροφορίες. Οι σχεδιαστές του θα ήθελαν μία λύση αντάξια της εξωτερικής εμφάνισης, σίγουρα όμως μπορούν να βασιστούν και στον ήδη υπάρχοντα μεγάλο κινητήρα της X-Class, τον τρίλιτρο V6 των 258 ίππων και 550 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά η Carlex Design προχωρήσει κανονικά στην (περιορισμένη) παραγωγή ενός τέτοιου οχήματος. Ούτε βέβαια και αν αυτό βάλει ιδέες στην ίδια τη Mercedes… Το σίγουρο όμως είναι ότι για ένα τέτοιο μοντέλο αρκετοί θα έβαζαν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!