Σε κατάσταση limit-up τα μεσαία premium SUV στην Ευρώπη

Τα diesel κυριαρχούν ακόμα με 65% σε πωλήσεις αν και η βενζίνη ανεβαίνει πολύ γρήγορα. Η μεγαλύτερη αγορά για την κατηγορία είναι η Βρετανία, και ακολουθούν η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Μία από τις κατηγορίες με τεράστια άνοδο στις Ευρωπαϊκές αγορές είναι αυτή των μεσαίων premium SUV, στην οποία ανήκουν μοντέλα όπως η BMW X1 (που ουσιαστικά άνοιξε την κατηγορία), η Μercedes GLA κ.λπ. Σύμφωνα με αναλυτές τις αγορές η κατηγορία των Mercedes GLA, Volvo CX40, BWM X1 κ.α. θα ξεπεράσει φέτος τις 500.000 μονάδες, οδεύοντας ολοταχώς προς τις 700.000 μονάδες μέχρι το 2021 (περισσότερο από τα διπλά από ότι πωλούσαν το 2016).

Κυρίαρχος στην κατηγορία είναι για το πρώτο εξάμηνο η BMW X1 με 62.287 μονάδες, ενώ στην γενικότερη πορεία των Βαυαρών θα πρέπει να προστεθεί και η Χ2 που προσθέτει έξτρα αγοραστές. Εξίσου καλά πηγαίνουν και τα δύο Audi Q2 και Q3 (με 46.422 και 36.833 μονάδες αντίστοιχα), ενώ και η Mercedes GLA αν και θα αντικατασταθεί σύντομα έχει μέσα στο πρώτο εξάμηνο 34.385 πωλήσεις.

Στην άνοδο του συνόλου της κατηγορίας έχουν συμβάλλει και μοντέλα όπως το ιδιαίτερα επιτυχημένο Volvo XC40, το Range Rover Evoque, η Jaguar E-Pace και το νέο DS 7. Η βελτίωση αναμένεται ακόμα πιο σημαντική για του χρόνου, καθώς θα εμφανιστεί η καινούργια GLA ενώ και είσοδος της Alfa Romeo στην κατηγορία θα ωθήσει τα πράγματα προς τα πάνω.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δείτε επίσης

Close
Back to top button
Close
Close