NEA

Ο Έλληνας οδηγός αψηφά το κόκκινο σηματοδότη

Η παραβίαση του κόκκινου στους ελληνικούς δρόμους αποτελεί συχνό φαινόμενο στους ελληνικούς δρόμους…

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Τροχαίας για την παράβαση της εβδομάδας ανακοινώθηκε πως την περίοδο 1-7 Οκτωβρίου κόπηκαν 395 κλήσεις για παραβίαση κόκκινου. Από 708 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά 4.628 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 899 παραβάσεις.

Από αυτές οι 504 αφορούσαν αντικανονικό προσπέρασμα και οι 395 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη. Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (85), της Φθιώτιδας (52), της Πιερίας (43), του Ηρακλείου (38), των Σερρών (37) και στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (37). Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας και να συμμορφωθούν οι ατίθασοι οδηγοί.

  • Για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες/ στοιχείων οχήματος για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για αντικανονικό προσπέρασμα το πρόστιμο είναι 700 ευρώ
  • και αφαίρεση άδειας οδήγησης & στοιχείων κυκλοφορίας οχήματος για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.
  • Για παραβίαση STOP – παραχώρησης προτεραιότητας το πρόστιμο είναι 700 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 20 μέρες. Για όσους ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα είναι 1400 και 2100 ευρώ αντίστοιχα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!