NEA

Dieselgate: Και η Opel στο χορό – Νέα καμπάνα για την Audi

Χτες υπήρξε έφοδος εισαγγελέων και ερευνητών στα γραφεία της Opel στο Russelsheim και στο Kaiserslautern με την γερμανική εταιρία να κατηγορείται για χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων…

Η έρευνα αφορά σε περίπου 100.000 diesel μοντέλα Insignia, Zafira και Cascada με έτος παραγωγής το 2012, 2014 και 2017 στα οποία έχει διαπιστωθεί παράνομη ύπαρξη λογισμικού για την χειραγώγηση της εκπομπής ρύπων. H Opel επιβεβαίωσε επίσημα την διεξαγωγή έρευνας και πως συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Την ίδια ώρα η Υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας ανακοίνωσε πως αν διαπιστωθεί παρανομία θα ανακοινώσει την άμεση ανάκληση των «ύποπτων»  Opel. H KBA αναφέρει πως το 2018 είχε ανακαλύψει και ένα πέμπτο λογισμικό παραποίησης ρύπων. Αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος που ξεκίνησε από τον όμιλο VW.

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για μεγάλη σκευωρία σχετικά με στελέχη της Audi προκειμένου ορισμένα μοντέλα να πάρουν πιστοποίηση ακόμη και στη Ν. Κορέα. Επίσης η Audi ανακοίνωσε πως αποδέχθηκε το πρόστιμο 800 εκατομμυρίων ευρώ για την παραποίηση ρύπων στους V6 και V8 diesel από την εισαγγελία του Μονάχου. Και έπονται δεκάδες άλλες καταγγελίες…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!