NEA

Πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου της σύσφιξης των βιδών των οπίσθιων µουαγιέ σε αυτοκίνητα ΤΟΥΟΤΑ µοντέλα C-HR

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA µοντέλα C-HR.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 209 οχήµατα, παραγωγής από τον Ιούνιο 2018 έως τον Αύγουστο 2018. Τα εµπλεκόµενα αυτοκίνητα είναι εξοπλισµένα µε αριστερή και δεξιά πίσω πλήµνη τροχού (µουαγιέ), οι οποίες είναι βιδωµένες στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου µε 4 βίδες η καθεµία. Υπάρχει η πιθανότητα, µία ή περισσότερες από τις βίδες, που συγκρατούν τις πλήµνες των πίσω τροχών στον πίσω άξονα, να µην έχουν συσφιχθεί σύµφωνα µε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, κατά τη διαδικασία παραγωγής των εµπλεκόµενων αυτοκινήτων.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βίδες θα µπορούσαν να χαλαρώσουν και ενδεχοµένως να αποσπαστούν από την πλήµνη, προκαλώντας ζηµιά στα εξαρτήµατα των πίσω φρένων κατά την περιστροφή του τροχού ή και ενδεχόµενη απόσπαση του πίσω τροχού. Αυτό θα µπορούσε να οδηγήσει σε µείωση της απόδοσης των πίσω φρένων ή σε ενδεχόµενη απώλεια της ευστάθειας του οχήµατος αντίστοιχα, αυξάνοντας τις πιθανότητες ατυχήµατος.

Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων θα ενηµερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση των οπίσθιων µουαγιέ και των ακραξονίων του οπίσθιου άξονα, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!