NEA

Πρόγραµµα προληπτικού επαναπρογραµµατισµού της Ηλεκτρονικής Μονάδας ∆ιαχείρισης Ισχύος σε αυτοκίνητα ΤΟΥΟΤΑ µοντέλα Auris HV και Prius

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία TOYOTA Ελλάς A.B.E.E. εκτελεί πρόγραµµα προληπτικού ελέγχου αυτοκινήτων TOYOTA µοντέλα Auris HV και Prius.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 1.418 οχήµατα, παραγωγής από τον Οκτώβριο 2008 έως τον Μάιο 2014. Τα επηρεαζόµενα οχήµατα έχουν σχεδιαστεί ώστε να τίθενται σε λειτουργία ασφαλείας κατά την οδήγηση, στην περίπτωση που προκύπτουν συγκεκριµένες βλάβες στο υβριδικό σύστηµα. Η Toyota διαπίστωσε ότι σε σπάνιες περιπτώσεις, το όχηµα ενδέχεται να µην εισέλθει σε λειτουργία ασφαλείας, όπως προβλέπεται.

Εάν αυτό συµβεί, το όχηµα ενδέχεται να χάσει την ισχύ του και να τεθεί εκτός λειτουργίας ο κινητήρας εσωτερικής καύσης. Παρόλο που τα συστήµατα του υποβοηθούµενου τιµονιού και των φρένων θα παραµείνουν ενεργά, ο τερµατισµός λειτουργίας του κινητήρα σε περίπτωση οδήγησης σε υψηλές ταχύτητες, θα µπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ατυχήµατος. Μέχρι στιγµής δεν έχει αναφερθεί καµία περίπτωση ατυχήµατος, που να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Η καµπάνια ανάκλησης παρέχει επιδιόρθωση σε µια νέα κατάσταση στα οχήµατα που εµπλέκονταν στις προηγούµενες καµπανιές ανάκλησης το 2014 και το 2015. Οι προηγούµενες καµπάνιες δεν αντιµετώπιζαν τη νέα αυτή κατάσταση, που επιδιορθώνεται µε τη νέα αυτή καµπάνια.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός επαναπρογραµµατισµός της ηλεκτρονικής µονάδας διαχείρισης ισχύος, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πµ έως 05:00µµ).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!