ΔΙΑΦΟΡΑ

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία θα επιλέξει η Bayern;

Η Bayern Munchen είναι με διαφορά η πιο επιτυχημένη γερμανική ομάδα και αυτή με τη μεγαλύτερη διεθνή αναγνώριση. Για αυτό στην ποδικά της σφάζονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες!

Από πλευράς αυτοκινητοβιομηχανίας ο χορηγός αλλά και μέτοχος της Bayern, καθότι της ανήκουν το 8,33% των μετοχών της είναι η Audi, το συμβόλαιο της οποίας με την ομάδα έχει ισχύ μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2025. Τον τελευταίο καιρό όμως η BMW -η άλλη βαυαρική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία επιπλέον έχει και έδρα το Μόναχο- προσπάθησε να βγάλει εκτός μάχης την Audi και να την αντικαταστήσει πλήρως σε ότι αφορά την εμπλοκή της με την ομάδα.

H εκδήλωση ενδιαφέροντος και κάτι παραπάνω από την πλευρά της BMW είχε σαν αποτέλεσμα ο επικεφαλής του ομίλου Volkswagen Herbert Diess να κάνει μια νέα πρόταση στη Bayern με διπλασιασμό του ποσού της χορηγίας στα 60 εκατομμύρια ευρώ ετησίως αλλά και στην επέκταση του συμβολαίου συνεργασίας μέχρι το 2030.

Αυτός που σίγουρα τρίβει τα χέρια του είναι ο οικονομικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, ενώ λέγεται πως η BMW χρησιμοποιεί σαν μέσο πίεσης και την πρόωρη αποδέσμευση ενός πρώην στελέχους της από τη ρήτρα μη εργασίας του στην Audi, όπου προαλείφεται για επικεφαλής της, μέχρι το φθινόπωρο του 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button