NEA

VW: Έως το 2025 το 50% των πωλήσεων θα είναι SUV

H γερμανική εταιρία εκτιμά πως μέχρι το 2030 θα έχει στην παραγωγή περίπου 30 μοντέλα SUV ενώ το 50% των πωλήσεών της θα αφορά αυτού του τύπου τα οχήματα…

Η VW έχει ήδη στην γκάμα της το Tiguan στην δεύτερη πλέον γενιά του που είναι μέσα στα δέκα best-sellers της παγκόσμιας αγοράς με σχεδόν 5 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι τώρα, ενώ την γκάμα συμπληρώνουν τα Touareg με σχεδόν ένα εκατομμύριο πωλήσεις και το T-Roc που ήδη έφθασε τις 130.000 μονάδες.

Την γκάμα θα συμπληρώσει και το μικρό T-Cross που θα λανσαριστεί σε λίγο καιρό ενώ μέσα στα επόμενα δυο-τρία χρόνια, τα SUV της VW θα γίνουν ακόμα περισσότερα, προσθέτοντας και τα ηλεκτρικά της. Οι αγορές που προβλέπεται να παρουσιάσουν την μεγαλύτερη άνοδο είναι στην Κίνα και την Βόρεια και Νότια Αμερική.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Audi η οποία και αυτή προβλέπει ότι το 2025 οι μισές πωλήσεις της θα είναι SUV. Κάτι που ήδη έχει επιτύχει στην Βόρεια Αμερική, όπου οι πωλήσεις των μοντέλων της σειράς Q αντιπροσωπεύουν το 51% των πωλήσεων για φέτος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ναι… μυρίστηκαν αίμα οι Γερμανοί και αρχίζουν τον βομβαρδισμό μοντέλων… μέχρις ότου η μόδα των SUV να παρέλθει και να μπουν στην μπάντα ως περισσότερο ενεργοβόρα από τα οικονομικότερα hatcback… έχω την αίσθηση πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πέσει θύματα του μάρκετινγκ και πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, χαρίζοντας μας πληθώρα μοντέλων που όμως στερούνται πραγματικής ουσίας ύπαρξης…
    Καλημέρα – και χρόνια πολλά… :-)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!