ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ισπανίας: Sebastien Loeb… όπως παλιά – Φωτιά στο πρωτάθλημα και τον τίτλο!

Ο Loeb κατάφερε να πάρει μια πειστική νίκη στο δύσκολο ράλι της Ισπανία, την 79η στην καριέρα του, και όπως όλα δείχνουν μάλλον όχι και την τελευταία…

Σα να μην πέρασε μια μέρα από το 2012 που ουσιαστικά άφησε την ενεργό δράση, ο 44χρονος Γάλλος κατάφερε να επικρατήσει του δεύτερου Ogier με μία διαφορά μόλις 2,9 δευτερολέπτων, κάνοντας καλύτερες επιλογές ελαστικών και εκμεταλλευόμενος όσο το δυνατόν μπορούσε τις μικτές συνθήκες του αγώνα, με αρκετά τμήματα βρεγμένα και άλλα στεγνά.

Η νίκη του Loeb έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα, με τον Ogier να τερματίζει στην δεύτερη θέση και μαζί με τους βαθμούς της δεύτερης θέσης της power stage να είναι πλέον τρεις βαθμούς μπροστά από τον Neuville στον κυνήγι του πρωταθλήματος.

Ο Βέλγος κατάφερε τελικά να βρεθεί στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Εlfyn Evans, και πλέον χρειάζεται σοβαρή προσπάθεια για να καταφέρει να ξεπεράσει τον Ogier στον αγώνα της Αυστραλίας.

Για άλλη μια φορά ο Ott Tanak έδειξε την κλάση του, όντας ο γρηγορότερος όλων στην αρχή του αγώνα, όμως μία ατυχία τον έριξε πίσω. Πήρε πάντως την power stage και την έκτη θέση στην γενική κατάταξη, κάτι που τον κρατά ζωντανό στο κυνήγι του πρωταθλήματος, έστω και αν οι ελπίδες του είναι εντελώς θεωρητικές. Πάντως έφερε αρκετούς βαθμούς στην Toyota που μάλλον δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Δείτε εδώ την κατάταξη στο πρωτάθλημα, επόμενο ράλι στις 15-18 Νοεμβρίου στην Αυστραλία, όπου θα γίνει το μεγάλο φινάλε μιας χρονιάς που υπήρξε η πιο απρόβλεπτη των τελευταίων ετών στον WRC.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!