NEASMS

Ετοιμάζεται το νέο Seat Leon για του χρόνου

Στους ευρωπαϊκούς δρόμους βολτάρει καμουφλαρισμένο το νέο Leon καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκίμων του…

Το Leon ήταν ένα από τα πρώτα μοντέλα που το 2012 είχε βασιστεί πάνω στην σπονδυλωτή πλατφόρμα MQB και του χρόνου θα περάσει στη νέα του γενιά που θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση με ηλεκτρική αυτονομία στα περίπου 50 χιλιόμετρα. Αυτή θα την δούμε μετά το λανσάρισμα του μοντέλου που θα γίνει από τα μέσα του 2019 και μετά. Αρχικά με τους κινητήρες  βενζίνης 1.0 TSI και 1.5 TSI (εδώ και με έκδοση mild hybrid), καθώς και με ντίζελ, πιθανότατα τον ολοκαίνουργιο 1.5 TDI (ειδάλλως τον 1.6 TDI).

Σχεδιαστικά το νέο Leon αναμένεται να έχει μία πιο «κοφτερή» σχεδίαση με πιο δυναμικό και σπορτίφ look. Παράλληλα θα έχει αρκετά στοιχεία από το Tarraco και νέα φωτιστικά σώματα με πιο έντονη «υπογραφή» που θα τονίζει τον χαρακτήρα Leon στο σκοτάδι. Γενικότερα στο εσωτερικό θα κυριαρχεί η οθόνη του νέου συστήματος infotainment και γενικότερα θα υπάρχουν λιγότεροι διακόπτες.

Η λίστα των εξτρά θα περιλαμβάνει τόσο τον ψηφιακό πίνακα οργάνων του ομίλου Volkswagen όσο και την ψηφιακή βοηθό της Amazon, της Alexa, η οποία θα επιτρέπει και την επικοινωνία του οδηγού με τα συστήματα του αυτοκινήτου και μέσω φωνητικών εντολών.

Αξιοσημείωτο είναι πως μέσα στο 2020 θα παρουσιαστεί και μια έκδοση με crossover στιλ (υπερυψωμένη ελαφρώς και με πλαστικά περιμετρικά) ώστε να αντιμετωπίσει άλλα μοντέλα όπως την αντίστοιχη επερχόμενη έκδοση του προς τα τέλη του 2020 η Seat θα υποδεχθεί το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στο VW I.D. Hatchback (και στην πλατφόρμα MEB) που θα παρουσιαστεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!