NEASMSΔΙΑΦΟΡΑ

Τα ηλεκτρικά τρίκυκλα κυριαρχούν. Στην Ινδία!

Αν νομίζετε πως η Νορβηγία είναι η χώρα με τα περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα πέφτετε έξω!

Και αυτό διότι στις πόλεις της αχανούς Ινδίας κυκλοφορούν πολλά ηλεκτρικά τρίκυκλα (ναι, EV είναι και αυτά μηδενικών ρύπων!) ξεπερνώντας συνολικά τα 1,5 εκατομμύρια. Μάλιστα στην ακόμη μεγαλύτερη Κίνα υπολογίζεται πως κυκλοφορούν περίπου 1,3 ηλεκτροκίνητα οπότε αυτόματα η Ινδία μπορεί να θεωρηθεί ως πρωταθλήτρια χώρα παγκοσμίως στην ηλεκτροκίνησης!

Φυσικά μιλάμε για υποτυπώδεις και αρχέτυπες κατασκευές που έχουν καθαρά μεταφορικό μέσο και με το μεγαλύτερο ποσοστό να είναι τρίκυκλο. Οι προδιαγραφές ασφαλείας περνούν σε δεύτερη και τρίτη προτεραιότητα αφού τους Ινδούς οδηγούς τους ενδιαφέρει περισσότερο το γεγονός πως τα ηλεκτρικά είναι πολύ φτηνά, αρκετά πιο οικονομικά, λιγότερο θορυβώδη και με πολύ γρήγορες επιταχύνσεις.

Γεγονός είναι πως στην Ινδία πωλούνται περίπου 11.000 ηλεκτρικά τρίκυκλα το μήνα, αριθμός που αναμένεται να μεγαλώσει μέσα στα επόμενα χρόνια, με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Στην παραγωγή τους εμπλέκονται κολοσσοί της Ινδικής βιομηχανίας όπως η Mahindra & Mahindra ενώ δραστηριοποιούνται και αρκετές μικρές βιομηχανίες, κάνοντας εισαγωγές εξαρτημάτων από την Κίνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!