ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα e-Power της Nissan

Το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-Power της Nissan, το οποίο διατίθεται στο μίνι βαν Serena, απέσπασε το βραβείο «Τεχνολογία της Χρονιάς για το 2019» από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan (RJC).

Η RJC ανακοίνωσε το συγκεκριμένο βραβείο, μετά από τον τελικό γύρο ψηφοφορίας για τα ετήσια βραβεία του Αυτοκινήτου της Χρονιάς, στις 13 Νοεμβρίου. «Η Nissan δημιούργησε ένα ηλεκτροκίνητο όχημα με εξαιρετική οικονομία καυσίμου, χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα εσωτερικά μέρη και συμπεριλαμβάνοντας βασικά εξαρτήματα όπως ο κινητήρας και η μπαταρία», δήλωσε η επιτροπή της οργάνωσης. «Αξιοποιώντας πλήρως το σύστημα πέδησης, το e-Power επιτρέπει τη λειτουργία με ένα πεντάλ, κάνοντας πιο εύκολη και έτσι πιο ευχάριστη την οδήγηση».

Το Serena έγινε το δεύτερο μοντέλο της Nissan που εξοπλίστηκε με το e-Power τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολουθώντας το Note e-Power, το οποίο λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία τον Νοέμβριο του 2016. Το σύστημα συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα που μεταδίδει την κίνηση στους τροχούς, με έναν βενζινοκινητήρα που φορτίζει την μπαταρία του οχήματος.

Επειδή οι τροχοί κινούνται από το ηλεκτρικό μοτέρ, το σύστημα e-Power προσφέρει στον οδηγό την ομαλή επιτάχυνση ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος με την απόδοση ροπής από το σύστημα να ξεπερνά εκείνη ενός μίνι βαν με κινητήρα 3,5 λίτρων. Ο κινητήρας βενζίνης που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί με μια σταθερή ταχύτητα για βέλτιστη απόδοση καυσίμου, επιτυγχάνοντας 26,2 χλμ./λιτ., γεγονός που τον καθιστά Νο1 στην κατηγορία του.

Διασκεδαστικό και άνετο στην οδήγηση, το Serena e-Power έχει κάνει «θραύση» στην Ιαπωνία. Από την έναρξη της κυκλοφορίας του, το 40% των αγοραστών του μοντέλου επέλεξε την έκδοση e-Power. Εκτός από την ισχυρή επιτάχυνση του συστήματος, η λειτουργία e-Power Drive του αυτοκινήτου, προσθέτει την ευκολία να μπορεί να επιταχύνει ή να επιβραδύνει χρησιμοποιώντας μόνο το πεντάλ του γκαζιού. Χρησιμοποιώντας τη λειτουργία e-Power Drive, ο οδηγός απαλλάσσεται από το σχετικό στρες, καθώς το πάτημα στο πεντάλ του φρένου μειώνεται κατά περίπου 70%.

Με βελτιστοποιημένη διαχείριση της λειτουργίας του κινητήρα και με χαρακτηριστικά που μειώνουν τον θόρυβο σε όλο το αμάξωμα, το Nissan Serena e-Power καθίσταται ασύγκριτα ήσυχο στην κλάση του.

Το σύστημα αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής της Nissan για την ηλεκτροκίνηση. Η Nissan σχεδιάζει να προωθήσει περισσότερα μοντέλα e-Power παγκοσμίως, στο πλαίσιο του Nissan Intelligent Mobility, του οράματός της για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!