SMSΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Bosch: Κυρτές οθόνες για ψηφιακούς πίνακες οργάνων

H γερμανική εταιρία ανακοίνωσε πως η πρώτη κυρτή οθόνη σε αυτοκίνητο παραγωγής θα μπει στο νέο VW Touareg…

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία σε ένα σύγχρονο αυτοκίνητο είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Ουσιαστικά πρόκειται για μια οθόνη και μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο επίπεδες εφαρμογές. Κάτι που θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια μιας και οι κυρτές οθόνες (όπως στις τηλεοράσεις ή στα μόνιτορ των υπολογιστών) αναμένεται να καθιερωθούν προσφέροντας νέα πλεονεκτήματα.

Η πρώτη κυρτή οθόνη για πίνακες οργάνων αυτοκινήτων ονομάζεται «Curved Display» και έχει διαγώνιο 12,3 ίντσες. Η κυρτή επιφάνεια με την εσωτερική καμπύλη απαιτεί 2 εκατοστά μικρότερο χώρο τοποθέτησης ενώ παράλληλα δημιουργεί μία πιο φυσική απεικόνιση για το ανθρώπινο μάτι.

H βελόνα αργοπεθαίνει…

Όπως αναφέρει η Bosch οι ενδείξεις στα άκρα είναι πιο ευκρινείς και αντιληπτές από τον οδηγό. Ταυτόχρονα η κυρτή επιφάνεια με την ειδική υγρή επίστρωση έχει 4 φορές λιγότερες γυαλάδες και αντικατοπτρισμούς στο δυνατό φως, χάρη και στο ισχυρότερο κοντράστ. Εννοείται πως και στην κυρτή οθόνη προσφέρονται πολυθεματικές ενότητες που επιλέγει ο οδηγός ανάλογα με τις προτιμήσεις του, όπως στο παρακάτω βίντεο με το MBUX της Mercedes στη νέα A-Class.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!