NEA

Τι είναι το GLOSA της Jaguar; [vid]

Πρόκειται για ένα σύστημα που μπορεί να προσαρμόσει την ταχύτητα μίας πρωτότυπης F-Pace ώστε να πετυχαίνει συνέχεια πράσινα φανάρια και να αποφεύγει τα άσκοπα σταμάτα/ξεκίνα.

Για αυτό τον λόγο η Jaguar εξελίσσει ένα σύστημα το οποίο σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της εκάστοτε πόλης και με τεχνολογίες Vehicle-to-Infrastracrure, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται πότε υπάρχει πράσινο φανάρι εμπρός και πόσο διαρκεί έτσι ώστε ανάλογα να προσαρμόζει την ταχύτητά του ώστε να προλαβαίνει να το περάσει χωρίς να σταματήσει.

Το σύστημα ονομάζεται GLOSA (Green Light Optimal Speed Advisory System) και δοκιμάζεται ήδη σε μία ανάλογα εξοπλισμένη F-Pace. H τεχνολογία αυτή υποστηρίζει η Land Rover θα μειώσει δραστικά τον χρόνο που χάνεται στα φανάρια, και προσθέτει έξτρα ασφάλεια καθώς τα αυτοκίνητα θα κινούνται πιο χαλαρά και με τους οδηγούς χωρίς στρες.

Οι Άγγλοι περνούν αρκετές ώρες στα φανάρια μέσα στις πόλεις τους (ήταν άλλωστε και οι πρώτοι στον κόσμο που τα εγκατέστησαν πριν 150 ολόκληρα χρόνια, στο Λονδίνο) και ως εκ τούτου μια τέτοια τεχνολογία θα προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων αλλά και στον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!