NEA

Πως μπορείτε να αποφύγετε τα τέλη κυκλοφορίας του 2019;

Αν για κάποιο λόγο δεν κινείται το αυτοκίνητο σας και δεν θέλετε να επιβαρύνεστε με σχετικά έξοδα μπορείτε να καταθέσετε στην εφορία στην οποία ανήκετε τις πινακίδες κυκλοφορίας έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Με την υποβολή δήλωσης ακινησίας και την κατάθεση των πινακίδων αποφεύγει κανείς την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας για το 2019, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης αν ο κυβισμός του αυτοκινήτου είναι πάνω από 1.929 κυβικά και η πρώτη άδειά του έχει εκδοθεί μέσα στην τελευταία δεκαετία, καθώς και τα τεκμήρια διαβίωσης. Για την κατάθεση πινακίδων χρειάζονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
  • Πινακίδες.
  • Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ.
  • Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο.
  • Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε πως η κατάθεση των πινακίδων είναι απλή ακινησία και δεν συνιστά οριστική απόσυρση. Απλά το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου, διάστημα στο οποίοι δεν μπορεί να κινηθεί και έτσι δεν πληρώνονται τέλη κυκλοφορίας.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!