NEA

Συνελήφθη στην Ιαπωνία ο Carlos Ghosn!

Ένα ακόμη σκάνδαλο σοκάρει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με τον ισχυρό άνδρα του ομίλου Nissan-Renault-Mitsubishi να κατηγορείται για απόκρυψη εισοδημάτων και χρήση οικονομικών πόρων της Nissan για προσωπικό του όφελος.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που βαραίνουν τον Carlos Ghosn περιλαμβάνονται οι παραβιάσεις χρηματιστηριακών νόμων, η οικειοποίηση εταιρικών περιουσιακών στοιχείων και διάφορες οικονομικές παρατυπίες που αναφέρουν πως ο Γάλλος (βασικά λιβανέζικης και βραζιλιάνικης καταγωγής) απέκρυπτε συστηματικά μέρος των αμοιβών του, με αποτέλεσμα μέσα σε μία πενταετία (από το 2011 έως το 2016) να έχει αποταμιεύσει περί τα 38 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Yomiuri και το πρακτορείο Automotive News.

Το διοικητικό συμβούλιο της Nissan σύντομα να ανακοινώσει την καθαίρεση του Ghosn και την απομάκρυνσή του από την εταιρία. Στο σκάνδαλο φαίνεται να πως συμμετείχε και ο υπεύθυνος διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων της Nissan, ο Greg Kelly.

Η Nissan θα μεταφέρει όλες τις πληροφορίες στις Ιαπωνικές αρχές για να προχωρήσουν στην δίωξη του Ghosn ενώ ζητά και συγνώμη από τους μετόχους της. Την ίδια στιγμή η μετοχή της Renault σημειώνει πτώση 13%, όπως και της Nissan. Πάντως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση του θα μεριμνήσει για την συνοχή της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ο Carlos Ghosn κατείχε την θέση του COO στην Nissan από το 1999. Το 2000 έγινε πρόεδρος της μάρκας και το 2001 CEO. Το 2005 πέρασε στην θέση του προέδρου στην Renault και το 2016 της Mitsubishi. Πέρυσι μόνο οι απολαβές του σε μετρητά και μετοχές από τις τρεις εταιρίες ξεπέρασαν συνολικά τα 15 εκατομμύρια δολάρια. Ο 64χρονος είχε πέρυσι αποχωρήσει απο την θέση του προέδρου στην Nissan για την Mitsubishi.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!