NEA

Πρεμιέρα για το νέο Mazda 3 [vid]

Το νέο Mazda 3 αποκαλύφθηκε στην έκθεση του Los Angeles, με εξελιγμένη πιο δυναμική σχεδίαση και νέας γενιάς κινητήρες βενζίνης Skyactiv-X.

Πιστή στο Kodo ντιζάιν οι Ιάπωνες βασίστηκαν στην φόρμα του προηγούμενου Mazda 3 και με μαεστρία την εξέλιξαν σε ένα πιο δυναμικό σύνολο. Ειδικά στην πεντάθυρη έκδοση το χαμήλωμα της οροφής προς τα πίσω δημιουργεί την εντύπωση ενός κουπέ. Από την άλλη το σεντάν αμάξωμα είναι επίσης ανάμεσα στα ομορφότερα που έχουμε δει τελευταία.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι λίγο πιο συμβατική και κατά τα ειωθότα στο μέσο του ταμπλό υπάρχει μία ορθογώνια touch-screen 8,8 ιντσών με πλήρη υποστήριξη σε συνδεσιμότητα με smartphone. Απ’ ότι φαίνεται στις φωτογραφίες ο πίνακας οργάνων δεν είναι πλήρως ψηφιακός. Φυσικά υπάρχουν τα πιο πρόσφατης γενιάς συστήματα υποβοήθησης οδηγού με εκείνα της ασφαλείας χρησιμοποιούν κάμερα υπέρυθρων και LED για να προειδοποιούν σε επείγουσες καταστάσεις.

Προς το παρόν η Mazda δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία γύρω από τον 2.0 Skyactiv-X παρά το ότι θα είναι 30% οικονομικότερες σε κατανάλωση σε συνθήκες ήπιας οδήγησης και κατά 20% σε μέσες πραγματικές συνθήκες. Υπάρχει και mild-hybrid τεχνολογία στα 24V όπου ένας ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά τον θερμικό. Την γκάμα συμπληρώνουν οι συμβατικής τεχνολογίας 1.5 & 2.0 Skyactiv-G καθώς και ο ντίζελ 1.8 Skyactiv-D.

Ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν μηχανικά κιβώτια 6 σχέσεων ή αυτόματα κιβώτια, καθώς και η πιο πρόσφατη εκδοχή της τετρακίνησης Mazda i-Activ με χαρακτηριστικά torque vectoring ανάμεσα στους δύο άξονες και τροχούς.

Από μηχανολογικής πλευράς το highlight στο νέο Mazda 3 δεν είναι άλλο από το νέο βενζινοκινητήρα τεχνολογίας SPCCI (Spark-Controlled Compression Ignition) που προσομοιώνει τον ψεκασμό και την ανάφλεξη καυσίμου βενζίνης με υψηλή σχέση συμπίεσης και την διασπορά κοντά σε έναν πετρελαιοκινητήρα. Ουσιαστικά το μυστικό της παραπάνω τεχνολογίας αφορά στην πιο «έξυπνη» χαρτογραφημένη ανάφλεξη από τα μπουζί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!