NEA

To Fiat 500e θα βασίζει σε εντελώς νέα πλατφόρμα

Η Fiat εξελίσσει μία νέα πλατφόρμα για τον αντικαταστάτη του επόμενου 500e που θα κατασκευάζεται στην Ιταλία…

Οι Ιταλοί έχουν ήδη ανακοινώσει πως θα επενδύσουν περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2019-21 και πως θα παρουσιάσουν συνολικά 13 νέα και ανανεωμένα μοντέλα στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και της ανάκαμψης της Fiat στην ευρωπαϊκή (και όχι μόνο) αγορά. Σύμφωνα με ανακοινώσεις των στελεχών, μεγάλο μέρος της επένδυσης αφορά στην εξέλιξη νέων μηχανικών συνόλων με εστίαση στις υβριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές τεχνολογίες.

Επίσης θα υπάρξει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο ώστε να μειωθεί ο μέσος όρος CO2 μπροστά στα αυστηρά όρια που έχει βάλει η Ε.Ε. Το τωρινό 500e κατασκευάζεται στο Μέξικο και αν θυμάστε ο Marchionne είχε πει να μην το αγοράζουν διότι για κάθε αυτοκίνητο που πουλούσε η εταιρία του έμπαινε μέσα αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο για το νέο ηλεκτρικό 500 τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά μιας θα έχει σχεδιαστεί σε λευκό χαρτί. Συγκεκριμένα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα εξελιχθεί εξ αρχής για να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρικό μοντέλο, και όχι ως μετατροπή από ένα αυτοκίνητο με μηχανή εσωτερικής καύσης.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!