NEA

Πόσα άλογα τελικά αποδίδει ο V12 της Aston Martin Valkyrie; [vid]

Σε συνεργασία με την Cosworth η βρετανική φίρμα ισχυρίζεται πως έχει κατασκευάσει τον απόλυτο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα…

Με ένα επίσημο βίντεο η Aston Martin δείχνει τον V12 της Valkyrie στο δυναμόμετρο να αποδίδει 1.013 ίππους στις 10.500 σ.α.λ. με τον κόφτη να μπαίνει στις 11.100 σ.α.λ. και την ροπή των 740 Nm να εμφανίζεται στις 7.000 σ.α.λ. Το 12-κύλινδρο μοτέρ δεν έχει άμεσο ψεκασμό αλλά στους αυλούς εισαγωγής ώστε να πετυχαίνει τα όρια ρύπων δίχως να χρειάζεται φίλτρο GPF (o direct fuel injection παράγει μικροσωματίδια PM).

H Cosworth χρησιμοποίησε την τεχνογνωσία της από την Formula 1 ώστε το μοτέρ να μην ξεπεράσει τα 204 κιλά και να αντέχει σε περίπου 100.000 χιλιόμετρα καθημερινής χρήσης. Το μοτέρ συνδυάζεται με μονοσύμπλεκτο κιβώτιο της Ricardo. Αυτό που μένει είναι να ανακοινωθεί η συνδυαστική ισχύς μαζί με το υβριδικό σύστημα η οποία υπολογίζεται στους περίπου 1.145 ίππους.

H Aston Martin Valkyrie θα κατασκευαστεί σε 150 νορμάλ εκδόσεις με κόστος από 2 εκ. στερλίνες έκαστη και σε 25 για πίστα. Θα παρουσιαστεί του χρόνου ενώ το 2020 αναμένεται και η σκληροπυρηνική Valkyrie AMR Pro.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button