NEA

Daimler: 20 δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά κυψελών μπαταριών

Ο γερμανικός όμιλος σχεδιάζει να λανσάρει μέχρι το 2022 συνολικά 130 υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

Για αυτό το λόγο έχει ήδη ξεκινήσει να καταστρώνει τα σχέδια του για την εξασφάλιση μπαταριών με τις εκτιμήσεις μέχρι το 2025 να πωλούνται περίπου 15-20% BEV οχήματα (μηδενικών ρύπων ηλεκτρικά). Το εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών στο Kamenz είναι ήδη έτοιμο και στο πρόγραμμα έχουν μπει δύο νέες μονάδες στην Sindelfingen της Γερμανίας και στο Πεκίνο, στην Ταϊλάνδη (Bangkok) και στις ΗΠΑ (Tuscaloosa).

Παράλληλα η Daimler συνεργάζεται με τις SK Innovation, LG Chem και CATL για την παραγωγή νέου τύπου μπαταριών με μικρότερη ποσόστωση σε ακριβό κοβάλτιο (που προέρχεται κυρίως από το Κονγκό) για να μειωθεί και η τιμή της μπαταρίας. Για παράδειγμα οι μπαταρίες λιθίου-ιόντων έχουν στοιχεία από 60% νικέλιο, 20% μαγγάνιο και 20% κοβάλτιο. Στόχος είναι το νικέλιο να ανέβει στο 80% και να μειωθούν το μαγγάνιο στο 10% και το κοβάλτιο στο 10%.

Ο Dieter Zetsche, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars: «Η ηλεκτρική επίθεση συνεχίζει να κερδίζει δυναμική. Μετά την επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ στην ανάπτυξη του ηλεκτρικού στόλου και την επέκταση του παγκόσμιου δικτύου μπαταριών μας, κάνουμε το επόμενο βήμα: Με την αγορά κυψελών μπαταρίας για περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ, προωθούμε συνεχώς το μετασχηματισμό στο ηλεκτρικό μέλλον της εταιρείας μας. Σχεδιάζουμε συνολικά 130 ηλεκτροκίνητες παραλλαγές στα Mercedes-Benz Cars έως το 2022. Επιπλέον, θα έχουμε ηλεκτρικά φορτηγά, λεωφορεία και φορτηγά».

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!