ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αμορτισέρ τεχνολογίας Swing Valve Shock για το Lexus ES

Πέρα από τον ηλεκτρονικό έλεγχο και τις αεραναρτήσεις υπάρχουν ακόμη απλά πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την άνεση…

Από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα ήταν αυτό της Citroen (Progressive Hydraulic Cushions) με τα νέα αμορτισέρ της Kayaba και τα διπλά στοπ που δρουν σαν «μαξιλαράκια». To αποτέλεσμα είναι ταχύτερη απόσβεση των ταλαντώσεων και των κραδασμών βελτιώνοντας σημαντικά τα επίπεδα άνεσης. Μια παραλλαγή στην ίδια ιδέα παρουσίασε και η Lexus στην 7η γενιά του ES μιλώντας για τα καινοτόμα αμορτισέρ «Swing Valve Shock».

Η βελτίωση της απόσβεσης επιτυγχάνεται με τον τρόπο που ελέγ;aχεται η ροή του λαδιού μέσα σε μια νέα διάταξη βαλβίδας. Εκτός από την κύρια βαλβίδα, τα νέα αμορτισέρ έχουν επιπλέον βαλβίδα πολύ χαμηλής συχνότητας, η οποία επιτρέπει μικρότερη ροή λαδιού. Όσο αυξάνεται η συχνότητα, η κύρια βαλβίδα ανοίγει για να καταστείλει τη δύναμη απόσβεσης, παρέχοντας βέλτιστα επίπεδα άνεσης.

Λίγα λόγια για τις αναρτήσεις…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!