ΑΓΩΝΕΣ

Πως κατασκευάστηκε το κράνος του Ayrton Senna; [vid]

Ο μύθος του Senna συνεχίζεται, αυτή την φορά σε μια ιστορία που αφορά στην κατασκευή του κίτρινου κράνους…

Το βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα η McLaren και βλέπουμε τον γιο του Sid Mosca να εξηγεί πως ο πατέρας του κατασκεύασε το 1980 το κράνος που ο Βραζιλιάνος είχε μαζί του στην πορεία του στην Formula 1. Όπως εξηγεί ο Aldan Sindey Mosca το κίτρινο συμβόλιζε την πατρίδα του Senna και πάνω στο πρώτο με το οποίο συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάρτινγκ βασίστηκαν όλα τα υπόλοιπα.

Έστω και σε διαφορετικές εκδόσεις, ο συνδυασμός χρωμάτων στα χρώματα της σημαίας της Βραζιλίας υιοθετήθηκε σε όλα τα κράνη του Senna. Αυτό που έχει μείνει στην ιστορία και που ο Βραζιλιάνος φορούσε μέχρι την τελευταία του ανάσα ήταν εκείνο με την κίτρινη βάση και τις δύο περιμετρικές ρίγες σε πράσινο και μαύρο.

Με την άδεια του Ayrton Senna Institute ρέπλικες του κλασικού κράνους πωλούνται ακόμη και σήμερα με τα έσοδα να ενισχύουν το ίδρυμα και να προορίζονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!