NEA

H νέα Mercedes CLA θα έχει έως 420 άλογα!

Στο μακρινό Las Vegas και στην έκθεση CES πραγματοποίησε το ντεμπούτο της η δεύτερη γενιά CLA.

Πρόκειται για το γνωστό τετράθυρο κουπέ της Mercedes που πλέον θα τοποθετείται πάνω από την A-Class Sedan και κάτω από την C-Class. Σχεδιαστικά η νέα CLA δεν θα μπορούσε να αποκλίνει από το στιλ του τωρινού ελκυστικού οπτικά μοντέλου με την διαφορά πως η αισθητική δεν είναι αυτή τη φορά και τόσο εμφατική. Ίσως και επειδή την έχουμε πλέον συνηθίσει. Πάντως, το μήκους 4,69 μέτρων αμάξωμα (+50 χλστ. από την τωρινή CLA) εξακολουθεί να είναι από τα πιο αεροδυναμικά με συντελεστή μόλις 0,23. Παράλληλα υπάρχει μείωση ύψους κατά 3 χλστ. και αύξηση πλάτους κατά 20 χλστ.

Στο Las Vegas παρουσιάστηκε η CLA 250 με δίλιτρο βενζινοκινητήρα, 225 άλογα και διπλόδισκο κιβώτιο 7G-DCT. Η νέα CLA θα είναι διαθέσιμη από την άνοιξη και φυσικά μετά τον Μάρτιο που θα κάμει και την πανευρωπαϊκή της πρεμιέρα στην Γενεύη. Εκεί θα δούμε και άλλες εκδόσεις, πέρα από την Edition 1 που βλέπετε στην οθόνη σας, με την γκάμα να ξεκινά από τα 1.300 κ.εκ. (με 109, 136 και 163 ίππους) και με τον diesel των 1.500 κ.εκ. (με 116 άλογα). Αργότερα θα δούμε τόσο έκδοση Shooting Brake, τετρακίνητες εκδόσεις και φυσικά την κορυφαία CLA 45 AMG που θα έχει 420 άλογα.

To εσωτερικό ακολουθεί κατά βάση το μοτίβο της νέας A-Class με τις δύο ψηφιακές οθόνες που βρίσκονται ελεύθερες πάνω στο ταμπλό σαν ένα ενιαίο σώμα. Χαρακτηριστικοί σε όψη είναι και εδώ οι αεραγωγοί, το MBUX έχει γίνει ακόμη πιο έξυπνο στην εκτέλεση εντολών, ο εσωτερικός φωτισμός ενεργοποιείται με χειρονομία προς το κάθισμα του συνοδηγού και εννοείται πως υπάρχει ένα πλήρες σύνολο από συστήματα ασφάλειας, άνεσης και υποβοήθησης οδηγού.

Επίσης υπάρχει και η λειτουργία Energizng Coach, που περιλαμβάνει το smartwatch Garmin Vivoactive 3, που ελέγχει την κατάσταση του οδηγού μετρώντας π.χ. σφυγμούς κ.λπ. αλλά και τη διάθεσή του. Το smartwatch στη συνέχεια συνεργάζεται με τα συστήματα του αυτοκινήτου και προσαρμόζει κάποιες ρυθμίσεις στα τρέχοντα δεδομένα του οδηγού προκειμένου να νοιώθει πιο άνετα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!