NEA

To Nissan Leaf e+ έχει 382 χιλιόμετρα αυτονομίας

H top έκδοση του Leaf παρουσιάστηκε στην CES στο Las Vegas και θα είναι διαθέσιμη σε 5.000 μονάδες για την Ευρώπη από τα μέσα του 2019.

Με τα ηλεκτρικά να αρχίζουν σταδιακά να πυκνώνουν η Nissan ανακοίνωσε την κορυφαία έκδοση Leaf e+. Η οποία διαθέτει μία μεγαλύτερη μπαταρία 62 kWh (αντί 40 kWh του «απλού» Leaf) που αποτελείται από 288 στοιχεία (αντί για 192). Η Nissan τονίζει πως υπάρχει αύξηση 25% στην ενεργειακή πυκνότητα και 55% στην χωρητικότητα με το μέγεθος να παραμένει ίδιο με την μπαταρία των 40 kWh (κάτι πολύ σημαντικό και για το βάρος).

Έτσι, το Leaf e+ μπορεί να διανύσει με μία φόρτιση 382 χιλιόμετρα (σε κύκλο WLTP), περίπου 100 χλμ. περισσότερα από την βασική έκδοση. Μάλιστα, το Leaf e+ εφοδιάζεται με ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα με 218  ίππους και 340 Nm (το απλό έχει 150 και 320). H τελική ταχύτητα φτάνει τα 155 χλμ./ώρα με την Nissan να λέει πως η ρεπρίζ 80-120 χλμ./ώρα είναι βελτιωμένη κατά 13%.

Παράλληλα το Leaf e+ υποστηρίζει νέο σύστημα φόρτισης Quick Charging με ισχύ 70 kW και μέγιστη φόρτιση στα 100 kW για πιο σύντομη διαδικασία. Στο εσωτερικό υπάρχει νέα μεγαλύτερη οθόνη 8 ιντσών και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Εξωτερικά υπάρχουν νέες ζάντες 16 ιντσών και 5 χλστ. μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!