NEA

Dieselgate: Πρόστιμο 800 εκ. δολάρια για την FCA – 131 εκ. για την Bosch!

Στις ΗΠΑ οι αρχές συνεχίζουν να ρίχνουν καμπάνες σε όσους έχουν διαπιστωθεί ζαβολιές και παρατυπίες σχετικά με την εκπομπή ρύπων σε πετρελαιοκινητήρες…

Έτσι, οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως η Fiat Chrysler Automobiles κρίθηκε ένοχη στο θέμα παραποίησης της εκπομπής ρύπων diesel μοντέλων της μέσω «ζαβολιάρικου» software και την «στόλισαν» με πρόστιμο 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

To πρόστιμο περιλαμβάνει 311 εκ. για αστικές κυρώσεις, έως 280 εκ. για την επίλυση απαιτήσεων από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και εκτεταμένες εγγυήσεις ύψους 100 εκ. Εννοείται πως η FCA δεν παραδέχεται πως υπάρχει κάποια παρατυπία.

Παράλληλα η Bosch Γερμανίας θα υποχρεωθεί να πληρώσει 131 εκατομμύρια δολάρια για την εμπλοκή της ως προμηθευτής στις «ύποπτες» diesel εκδόσεις των μοντέλων της Fiat Chrysler Automobiles. Υπενθυμίζεται πως η Bosch έχει ήδη δεχθεί πρόστιμο 327,5 εκ. δολαρίων από τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο παραποίησης ρύπων με τo VW Group.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!