NEASMS

Εύκολο χρήμα! 900.000 δολάρια για όποιον χακάρει ένα Tesla Model 3!

Πόσο εύκολο όμως είναι να σπάσει κανείς τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχει αυτό το Tesla για να το αποκτήσει ως επιπρόσθετο μπόνους;

Το μάρκετινγκ της Tesla έρχεται και πάλι να προκαλέσει αίσθηση προκαλώντας όποιον μπορέσει να χακάρει το «firewall» ενός Model 3 με ανταμοιβή έως 900.000 δολάρια και χάρισμα το «σπασμένο» αυτοκίνητο. Η ανακοίνωσε έγινε στο συνέδριο Pwn2Own που διεξάγεται από το 2007 και στο οποίο η βασική πρόκληση είναι το χακάρισμα μιας ηλεκτρονικής συσκευής.

Αρχικά και για όποιον καταφέρει να «παραβιάσει» τα ηλεκτρονικά συστήματα Autopilot (αυτόνομης οδήγησης) και VCSEC (συστήματα ασφαλείας) ενός Model 3 προβλέπεται αμοιβή 250.000 δολαρίων. Η Pwn2Own δίνει επιπλέον 100.000 δολάρια για όποιον «σπάσει» το κλειδί του Model 3 και ακόμη 100.000 για όποιο διεισδύσει στην γραμμή Can-bus.

Για την παραβίαση του συστήματος πολυμέσων το έπαθλο φτάνει έως τις 80.000 δολάρια, 60.000 τιμάται η «εισβολή» στο Wi-Fi και το Bluetooth και 50.000 για λοιπά hacking φτάνοντας συνολικά στις 900.000 δολάρια για τον… Νίντζα που θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Ο οποίος φυσικά θα παραλάβει και το αυτοκίνητο που χάκαρε!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.