NEASMS

Προ των πυλών η νέα Skoda Octavia

H νέα γενιά Octavia θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης με το εμπορικό λανσάρισμα να ξεκινά στις ευρωπαϊκές αγορές τέλη του χρόνου…

Σε μερικούς μήνες ξεκινά η διάθεση του νέου Scala, ενώ το 2020 αναμένεται το νέο SUV της Skoda που θα τοποθετείται κάτω από το Karoq. Ενδιάμεσα θα εμφανισθεί η νέα Octavia η οποία θα έχει ναι μεν ίδιες διαστάσεις με το τωρινό μοντέλο, αλλά στο εσωτερικό θα υπάρχει ακόμη πιο έξυπνη σχεδίαση για ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ευρυχωρία.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πορτμπαγκάζ στα 600 λίτρα(!). Σχεδιαστικά η νέα Octavia θα δανείζεται πολλά στοιχεία από το Scala, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό (πιθανότατα με τη νέα «ελεύθερη» touch-screen). Φυσικά θα υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων, ενώ σχετικά με το αμάξωμα οι σχεδιαστές θα προσδώσουν ένα πιο δυναμικό στιλ στο πίσω μέρος που θα παραπέμπει σε κουπέ.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων στην βάση θα υπάρχει ο 1.0 TSI, καθώς και ο 1.6 TDΙ πετρελαίου. Ψηλότερα θα τοποθετείται ο 1.5 TSI, όπως και οι δίλιτρες εκδόσεις, ενώ θεωρείται δεδομένη και έκδοση που θα καταναλώνει φυσικό αέριο (CNG). Στα πλάνα της εταιρίας περιλαμβάνονται mild-hybrid εκδόσεις, καθώς και υβριδική plug-in με ίδιο σύστημα πρόωσης που θα δούμε και στη νέα Superb. H νέα Octavia θα έχει και έκδοση RS, την ισχυρότερη στην ιστορία της που θα ξεπερνά τα 260 άλογα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button